Събота, 06 December 2014 10:59
Оценете статията
(0 оценки)

В атаката си към върха, Оазис срещна Аматьорите....

Хладната четвъртъчна вечер продължи с горещи емоции на терените в спортен комплекс Оптимум. Във втората среща за вечерта на терена се появиха отборите на Оазис и Аматьорите.

Любопитно преди двубоя беше как ще се представи вратарят на Аматьорите, Николай Петров срещу бившите си съотборници от Оазис. Двубоят започна със силно надъхване от страна на вратаря на Оазис, Димитър Танков, който даваше ярости инструкции на играчите пред себе си как да атакуват по-ефективно. Това даде резултат още в 4-тата минута, когато Манчев откри резултата.

Последваха няколко ефектни пропуска в атака за играчите на Оазис. Двата отбора показаха добър и силен футбол в началото на срещата. Заради силното им представяне сме сигурни, че ако ги съберем в един отбор и ги извадим на “Васил Левски” ще победят Малта!!!

Двубоят продължи със страхотно спасяване на Н. Петров. Личеше си, че добре познава бившите си съотборници и ще им е много трудно срещу изявите му.

Въпреки добрите прояви на Петров, страхотна комбинация на Оазис и асистенция на Манчев за Какалов, доведоха до 2:0 в 11-тата минута в полза на Оазис.

Въпреки насърчителните викове на вратарят им, защитата на Оазис не можа да спре Бончев и той успя да върне един гол в 13-тата минута на първото полувреме.

Малко след попадението за Аматьорите, вратарят им се похвали със страхотен рефлекс стил Брус Лии и осанка на Трите Хикса.

Двубоят явно беше интересен и за преследвачите на Оазис, защото беше наблюдаван от агенти на ВИП ДЕНТ.

“Манче, Манче, Кака, Кака” ... вратарят на Оазис кряка, след пропуск от близо с глава на Аматьорите.

Положения за гол и пред двете врати белязаха хубавия и здрав мач.

В 21 минута, Манчев се освободи в центъра, напредна и със зверски БОЦ препарира “Трите Хикса”, 3:1 за Оазис.

В минутите до края на полувремето, мястото си на терена за Аматьорите зае и живата легенда на аматьорския футбол – Живко Камов “Жиката”. Жиката показа страхотен усет за пласиране в собственото си наказателно поле, като гордо прегърна гредата при корнер за Оазис. Към края на полувремето публиката обърна внимание на общото тегло на отбора на Аматьорите – 6 тона стомана!

Полувремето приключи при резултата 3:1, а в почивката вратаря на Оазис продължи да вика, явно по навик.

В началото на второто полувреме Оазис наляха бетона на комплекс номер 4... и в защита, като положенията пред “тихия” вратар отсъстваха.

Аматьорите отговориха на добре организираните атаки на Оазис също с добре организирана защита, а докато се караше на своите, вратарят на Оазис, успяваше да спори и със съдията. По-интересно обаче беше, че някак си вратарят успяваше да вика и на себе си, след лоши подавания към съиграчите си.

Втората част от мача позагуби блясък, но пак сме абсолютно сигурни в победата на момчетата, ако излязат срещу Малта.

В калабалък от пропуски пред вратите, аматьорите успяха да нацелят и напречната греда.

През второто полувреме имаше доста нарушения, но не и груби, мъжката игра и от двата отбора бе достойна за уважение. Спортсменството бе налице и от двата отбора.

В 18 мин на второто полувреме, след страховит БОЦ на Костадинов и рикошет в гредата резултатът набъбна на 4:1 за Оазис.

Към края на полувремето в игра пред “викащия” вратар се появи Даката, с прическа на Ибрахимович и техниката на Трифон Иванов, бетонът в защита и четвърти комплекс бе абсолютно сигурен.

Дали заради умора или тежък удар в слабините, но вратарят на Оазис, замлъкна... за секунда.

До края на полувремето ситуацията на терена бе напрегната, игрището се оказа тясно за 12-те играча на двата отбора, което накара делегатът да се вгради в страничните ограждения на спортното съоръжение.

“Жиката” отново влезе в игра, а с него се върнаха и надеждите за обрат на Аматьорите. Секунди след появата на “Жиката” на терена, видимо уплашеният от този факт  зъл съдя даде край на срещата.

Заслужена победа за отборът на Оазис с 4:1... , а вратарят им продължаваше да вика, но на ум.

 

Бат Петьо – Белият тефтер

Последна редакция Събота, 06 December 2014 11:12
Тихомир Павлов

Последни статии от Тихомир Павлов

Обратно горе